top of page

TIPS voor het drogen van je bruidsboeket

Droogbloemen zijn hip! En heel handig als je je boeket na de bruiloft wil bewaren. Kies je liever voor verse bloemen? Dan kunnen deze tips je helpen om nog lang van jouw boeket te genieten.

Helaas zijn niet alle bloemsoorten geschikt om te drogen. Sommige soorten bevatten veel vocht waardoor ze gemakkelijk kunnen schimmelen. Wil je je bruidsboeket na de bruiloft laten drogen? Geef dit dan aan tijdens ons gesprek, ik adviseer je graag over de mogelijkheden.

1. Zelf drogen.

Je kunt het boeket in zijn geheel drogen of loshalen en de bloemen individueel drogen. Hang de bloemen een paar dagen na de bruiloft op zijn kop, liefst vrij van de muur, in een droge ruimte. Let er wel op dat je een plekje uitkiest waar je niet vaak komt, zo voorkom je dat je er vaak tegenaan stoot.

2. Haarlak.

Zodra de bloemen zijn ingedroogd kun je er een beetje haarlak overheen spuiten. Dit zorgt er voor dat de bloemen mooi blijven en niet uit elkaar vallen.

3. Prepareren.

Hou er rekening mee dat de vorm kan veranderen en de kleur kan vervagen. Er zijn professionals die je boeket mooi kunnen drogen, dit noemen ze prepareren. De Bruyn Bloempreparaties is er een van : https://www.bloempreparatie.nl.

Heb je hier vragen over? Stel ze gerust. Ik denk graag met je mee!

Foto: Nicole Ermen Fotografie

Bloemen: Kamille bloemen

Linten: La Lettre Kalligrafie


bottom of page